חטב על שם מיכה רייסר ראשון לציון
  www.raiser.rlz.org.il
חטב על שם מיכה רייסר
יום ב', טו’ בשבט תשע”ט
דף הבית משולחן המנהלת תוכנית ערכית חברתית מידע לתלמיד חדר מורים אתר חט"ע יצירת קשר
ביום ראשון ה-7/6 יצאו כיתות ז'7 וט'6 לסיור במכון וויצמן, כחלק מתכנית העשרה לכיתת מופ"ת.

כחלק מתכנית העשרה לכיתות המופ"ת, כיתות ז'7 וט'6, יצאו לסיור במכון וויצמן לפעילות חוויתית בנושא ניפוח זכוכית וסדנא בנושא בישול מולקולרי.בהרצאת ניפוח הזכוכית, למדנו כי כיום הכל עשוי מזכוכית ושלזכוכית תכונות רבות - למדנו, למשל, שכאשר מתיכים זכוכית היא הופכת מנוזל לנוזל, כלומר, זכוכית היא לא במצב צבירה מוצק בגלל שלגרגירי החול שממנה היא עשויה יש תנועה מתמדת. ההרצאה הייתה מאוד מעניינת ובמהלכה המרצה כל הזמן הזמין אותנו לבמה.לאחר מכן, הועברה לנו סדנא בנושא בישול מולקולרי, בה למדנו באופן כללי מהו בישול מולקולרי ואחר כך הכנו ניוקי מרסק תפוחי עץ בתוספת חומרים כמו סידן אגר ועוד. בנוסף, הכנו ספגטי שוקו מתערובת של שוקו וחומר ממצק.הסיור היה מעניין וחוויתי ביותר ולמדנו דברים רבים ומעניינים. נועה גלץ, ט'-6